пчела  
   
      
         Петък   
         2024-03-29
         0:01 AM
 
 

Меню на сайта

Последни коментари
Продава пчелен мед, реколта 2017


Tyxo.bg counter


чист пчелен мед в стъклен бурканчист пчелен мед / 5 различни вкуса 8 броя в кашончист пчелен мед в тенекии по 25 кгчист пчелен мед в пластмасови опаковки

Имаме нужда от добра храна за добър живот!

Натуралният пчелен мед е незаменима храна и лекарство. Сладък, вкусен и ароматен дар на природата. Достига до нас, благодарение на пчелите, които преработват нетрайния нектар, отделен от цветята в сладка, прозрачна течност, наричана от нас - мед. Медът не  губи ценните си качества в продължение на много години. Съхранен при подходящи условия, той е единствения хранителен продукт, който няма срок на годност.

Пчелният мед е храна с определено диетично и лечебно действие. Въздейсвието му върху организма е по- слабо, но по - продължително, в сравнение с това на лекарствата. Ето защо, дозировката му не е строго определена и той може да се използва ежедневно от всички хора.

Медът е високоенергиен продукт - източник на бързоосвобождаваща се енергия и лесноусвоими въглехидрати. Енергийната стойност на 100 гр. мед (препоръчителната дневна доза за възрастни) се оценява на 300-320 килокалории ( 1255-1340 килоджаула). В него се съдържат около 100 различни полезни за организма компоненти: глюкоза, левулоза, витамини, ферменти, както и минерални, хормонални, антибактериални и други ценни вещества. Макар и богат на витамини, минерални вещества, аминокиселини и ензими той е спомагателен, но не и основен източник на тези вещества. Още първобитните хора са познавали лечебните свойства на меда. В древния Египет медът е заемал почетно място сред най-ценните храни и лекарства. Древните лекари го смятали за продукт на дълголетието.

Пчелният мед ускорява процеса на заздравяване на раните и въздейства благоприятно върху сърцето. Прекрасно средство е против простуда, белодробна туберкулоза, язва, болести на черния дроб и храносмилателната система, жлъчните пътища, нервната система, безсъние и др. Широко приложение намира меда и в козметиката под формата на маски и кремове, които действат омекотяващо и противовъзпалително. Голяма популярност придобива масажът с мед, който влияе силно тонизиращо на целия организъм.

Използвайте меда без ограничение: подсладете с него вашият чай или кафе, направете си освежаваща напитка с мед и лимон, намажете го на филийка за закуска или просто гребнете лъжичка мед от буркана. Но не забравяйте, че и най-хубавите неща, когато са без мярка могат да ви се отразят зле.

Трябва да се помни, че:

-затоплянето на меда над 45°С разрушава ферментите и унищожава лечебните му свойства;

-ако сте алергични към полени, задържате вода или имате високо кръвно налягане, използвайте меда в минимални количества;

-не бива да давате мед на деца до 1 годишна възраст.

Здравето е в нашите ръце. Да се храним здравословно!

продава пчелни семействапчелни кошеринапитка с мед и лимон
Етикети
Bees (35)
pollen (26)
insects (14)



Copyright by Beniovmed© 2024